Inloggen

Heb je nog geen account? Meld je nu aan!

Wachtwoord vergeten?

Meld je aan.

Stage Commerciële Economie, Accountmanagement of International Business

Stage commerciële economie

Een stage in de commerciële economie is natuurlijk een vrij breed begrip. Een stage commerciële economie kun je doen bij grote multinational bedrijven waar je vele nationale en internationale taken moet uitvoeren. Je kunt ook een stage commerciële economie doen bij kleinere bedrijven. Bij kleinere bedrijven kun je al snel verantwoordelijk zijn voor het gehele proces en ondersteun je vaak de commercieel directeur. Stage in commerciële economie is erg breed en heeft veel draagvlakken in verschillende disciplines zoals sales, marketing en finance. Of je nu bij een klein bedrijf of een grote multinational een stage commerciële economie gaat volgen, beide manieren zullen je veel leren over het werk wat je graag wilt gaan uitvoeren en zullen een erg goede opstap zijn voor je verdere carrière. Als je een stage in commerciële economie volgt kan je aan de slag in verschillende disciplines, zoals:

Keuze stage commerciële economie

Als stagiair heb je de keuze welke richting je op wilt en waar je meer over wilt leren. Als student heb je tijdens de studie nog de tijd om die keuze te maken. Of je nu marketing, finance of sales kiest, je moet er wel voor zorgen dat je een stage commerciële economie hebt waar je ook echt iets aan hebt. Commerciële economie is een opleiding die jaarlijks door veel studenten gekozen wordt. Dus wanneer jij afstudeert zullen samen met jou honderden, misschien wel duizenden mensen afstuderen. Deze afgestudeerden hebben allemaal hetzelfde profiel. Door een goede stage commerciële economie te hebben gehad heb je altijd een streepje voor op de rest. Als je een goede stage hebt gehad zal je meer kennis en ervaring hebben dan iemand die dat niet heeft gehad. Hierdoor kun je jezelf beter verkopen tijdens een sollicitatiegesprek en zal de keuze eerder op jou vallen. Een stage commerciële economie is dus van belang voor je verdere ontwikkelingen en carrière.

Stage International Business

Als International Business student moet je in het derde leerjaar op buitenlandse stage. Tijdens deze stage van international business moet je een bedrijf buiten Nederland zoeken en daar zes maanden verblijven. Deze stage International Business is vrij divers en je zal er als persoon een hele ontwikkeling door meemaken. Je gaat dan misschien voor het eerst op jezelf wonen en dan ook nog in het buitenland. Voor veel mensen kan dit spannend zijn, maar een stage international business is ook erg leuk om te doen. Een stage in International Business kan ook erg verschillend en breed zijn. Zo heb je net zoals bij de stage commerciële economie de keuze uit marketing, sales of finance. De keuze die je maakt is geheel aan jezelf en je stage International business moet hier dan ook op aansluiten. Veel studenten die naar het buitenland gaan om stage te lopen hebben vaak de tijd van hun leven. Ze gaan zes maanden naar het buitenland en leren onderweg veel nieuwe mensen kennen. Dit is fijn voor je sociale skills en je ontwikkeling. Uiteraard is het hier ook altijd goed om een bedrijf te zoeken waar je veel kan leren over jouw gekozen discipline. Door een goede stage international business te doen in het buitenland kan je laten zien dat je ook internationale ervaring hebt opgedaan.

Fiks je stage business development

De leukste en beste stage voor business development vind je via Fiks. Bij Fiks is het zo geregeld dat je persoonlijk geholpen wordt aan een top stage via WhatsApp Alerts. Je kan als student uiteraard ook altijd zelf het voortouw nemen en contact opnemen met een bedrijf dat jou aanspreekt! Via het Fiks platform kan je eenvoudig solliciteren wanneer je een bedrijf hebt gevonden dat je interessant vindt. Als je toch nog vragen hebt over een vacature of gewoon meer informatie wilt, kun je het bedrijf altijd via WhatsApp snel en makkelijk bereiken. Als de interesse van beide kanten goed voelt, kunnen jullie snel en eenvoudig samen een overeenkomst aangaan. Een stage in business development vinden is nog nooit zo makkelijk geweest. Je stage business development doe je dus bij Fiks!

Stage accountmanagement

Een stage in accountmanagement is ook vrij divers. Vaak heb je veel contact met klanten en ondersteun je bij verschillende campagnes. Je krijgt vaak ook geleerd hoe je klanten op de juiste manier benaderd en de juiste wijze vindt om een verkoop te verwezenlijken. Tijdens een stage in accountmanagement moet je ook met regelmaat klantrelaties onderhouden. Het onderhouden van relaties doe je via mail, telefonisch, social media, maar ook tijdens events. Je moet er rekening mee houden dat een stage in accountmanagement erg klantgericht is en je daarvoor erg accuraat moet zijn. Je moet met het woord ‘’nee’’ om kunnen gaan en goede communicatieve skills hebben. Met een stage in accountmanagement kun je alle kanten op. Als accountmanagement stagiair ben je ook veel met mensen in contact. Wil je meer informatie of wil je op de hoogte blijven van Fiks? Neem dan gerust contact met ons op!