Log In

Don't have an account? Sign up now

Lost Password?

Sign Up

Bereik effectief meer studenten voor je stages via WhatsApp.

Students love us - so should you.

Plaats gratis je vacatures

stage bedrijven fiks

Waarom je vacatures plaatsen op Fiks?

Students love us

Door het directe contact via WhatsApp, de persoonlijke touch en het spreken van de taal van de student wordt Fiks als chiller ervaren in vergelijking met andere job boards. Fiks sluit precies aan bij de wens van de student van nu.

WhatsApp promotie

Bij Fiks sturen we onze studenten gepersonaliseerde appjes om jouw vacatures te promoten met een open rate van 98%.

Vind studenten

Krijg toegang tot onze database met actieve studenten, zoek naar talent en connect direct met ze.

Nationaal bereik

Via onderwijsinstellingen en studentenorganisaties bereiken we studenten over heel Nederland. Ook targeten we studenten direct op basis van de door jou aangeleverde vacatures.

Hoe werkt Fiks voor bedrijven?

Creëer je account en krijg toegang tot je dashboard

Kies je abonnement en post je vacatures

Je vacatures worden gepromoot via WhatsApp

Vind studenten die actief op zoek zijn naar een stage of job

Neem een student aan die past bij jouw organisatie

Plaats gratis je vacatures

Dit zeggen partners over ons← click. hold. swipe. →

Download de Fiks One Pager!

In de One Pager vind je de volgende onderwerpen terug:

✅ Fiks heeft inmiddels al honderden studenten en bedrijven met elkaar geconnect

🚀 Via Fiks kunnen jullie studenten bereiken met jullie vacatures via WhatsApp! 

🕵️‍♀️ Hoe Fiks te werk gaat voor het vinden van de beste kandidaten voor jullie stages of startersfuncties

Benieuwd of Fiks matcht met jullie? Plan een call in waarbij we een vrijblijvende demo geven van ons platform!

Iron Brands van Stageplatform Fiks

Iron Brands

Co-founder

[email protected]

Fiks wordt vertrouwd door onder andere

Fiks Partner Bedrijven Pricing 1
No cure
No pay
€ 0 / jaar

Als je Fiks gewoon wilt proberen!
Betaal alleen bij een plaatsing.

6 vacatures online

✅ stages, bijbanen & startersfuncties

Plaatsing fee

€ 695,- / student

€ 1995,- / starter

Inbegrepen:

✓ Voeg één bedrijf toe

✓ Vacature optimalisatie

✓ Google for Jobs exposure

€ 69 WhatsApp Boost Add-on

€ 89 Featured Vacature Add-on

€ 49 LinkedIn Share Add-on

€ 39 E-mail Spotlight Add-on

Tijdelijke deal
Partner
€ 1295 / jaar

Voor bedrijven die studenten willen aannemen zonder plaatsing fee.

8 vacatures online

✅ stages, bijbanen & startersfuncties

Plaatsing fee

€ 0,- / student

€ 1995,- / starter

Inbegrepen:

✓ Voeg één bedrijf toe

✓ Vacature optimalisatie

✓ Google for Jobs exposure

✓ WhatsApp Boost 1 xAdd-on

✓ Featured Vacature 1 xAdd-on

€ 49 LinkedIn Share Add-on

€ 39 E-mail Spotlight Add-on

Corporate
€ 2995 / jaar

Voor corporates die maximale zichtbaarheid onder studenten & starters willen.

14 vacatures online

✅ stages, bijbanen & startersfuncties

Plaatsing fee

€ 0,- / student

€ 0,- / starter

Inbegrepen:

✓ Voeg meerdere bedrijven toe

✓ Vacature optimalisatie

✓ Google for Jobs exposure

✓ WhatsApp Boost 3 xAdd-on

✓ Featured Vacature 3 xAdd-on

✓ LinkedIn Share 1 xAdd-on

✓ E-mail Spotlight 1 xAdd-on

Vragen over onze pricing en werkwijze

Bij Fiks kun je kiezen uit verschillende abonnementen:

Corporate: Voor 2995, – euro per jaar kun je tot 14 vacatures tegelijkertijd online zetten. Dit pakket is perfect voor corporates die op zoek zijn naar stagiairs, werkstudenten en starters en maximale exposure willen onder studenten & junior talent. Vaak zijn dit bedrijven die per half jaar op zoek zijn naar 6 stagiairs of meer. Dit pakket komt met een aantal add-ons om een zo groot mogelijk bereik te creëren en dit is het enige pakket waarbij je meerdere bedrijven kan toevoegen. Verder zijn er geen plaatsing kosten in dit abonnement, dus buiten dit jaarlijkse bedrag, betaal je geen plaatsing kosten voor het aannemen van studenten en starters.

Partner: Voor 1295,- euro per jaar kun je tot 8 stagevacatures, bijbanen en startersfuncties tegelijkertijd online zetten en onbeperkt studenten aannemen voor stages of part-time bijbanen. Vaak is dit pakket interessant voor bedrijven die per half jaar op zoek zijn naar 2 stagiairs of meer. Voor het plaatsen van een starter zijn de kosten 1995,- euro. Ook dit pakket komt met een aantal add-ons om zo het bereik naar studenten en starters te vergroten.

No Cure No Pay: Als je Fiks wilt uitproberen is dit het beste pakket dat je kunt kiezen. Met dit pakket kun je 6 vacatures plaatsen en hiermee testen of Fiks een juiste optie is voor jullie bedrijf voor het werven van stagiairs of stagiaires. De plaatsing kosten liggen in dit pakket op 695,- euro als een student wordt aangenomen via Fiks en 1995 euro,- per plaatsing voor starters. Bij deze optie zitten geen jaarlijkse vaste kosten!

Als een werkgever een vacature extra onder de aandacht wilt brengen bij werkzoekenden, kan zij ervoor kiezen om een of meerdere add-ons toe te voegen aan de vacature. Fiks biedt keuze uit vier verschillende add-ons:

Featured Vacature

De vacature van de werkgever komt met een ‘Featured Vacature’ add-on op de eerste pagina te staan van Fiks. Hierdoor zullen werkzoekenden de vacature als één van de eersten tegenkomen. Gemiddeld staan er zo’n 400+ vacatures online bij Fiks. Met deze add-on zorgt de werkgever ervoor dat de vacature in ieder geval opvalt gedurende één maand. De “Featured Vacature” add-on kost normaal gesproken 189,- euro, maar is verkrijgbaar voor 89,- euro wanneer deze wordt aangeschaft tijdens het plaatsen van de vacature.

WhatsApp Boost

Vacatures die online staan bij Fiks worden doorgestuurd naar relevante studenten via WhatsApp. Dit is inbegrepen is voor iedere vacature die geplaatst wordt op Fiks. Met de “WhatsApp Boost” add-on is het mogelijk om de vacature nogmaals door te sturen via WhatsApp. Hiermee brengen we de vacature nogmaals onder de aandacht bij relevante studenten. Een “WhatsApp Boost” add-on kost normaal gesproken 169,- euro, maar is verkrijgbaar voor 69,- euro wanneer deze wordt aangeschaft tijdens het plaatsen van de vacature.

LinkedIn Share

Fiks is het platform voor studenten. De afgelopen jaren hebben we een following gebouwd van 15k+ studenten op LinkedIn. Met de “LinkedIn Share” add-on is het mogelijk om deze following te activeren voor een vacature. Voor 149,- euro wordt de vacature gedeeld via LinkedIn met onze volgers. Wanneer deze wordt aangeschaft tijdens het plaatsen van de vacature betaal je slechts 49,- euro.

Email Spotlight

In de afgelopen jaren hebben we meer dan 10,000 studenten geholpen. Naast WhatsApp berichten krijgen studenten ook mails van Fiks m.b.t. stages en werk zoeken. Met de “Email Spotlight” add-on, wordt de vacature uitgelicht in elke mail die verstuurd wordt naar studenten voor de komende drie maanden. De “Email Spotlight” add-on kost normaal 139,- euro, maar is verkrijgbaar voor 39,- euro tijdens het plaatsen van je vacature. 

Google for Jobs is een nieuw product van Google. Het zorgt ervoor dat vacatures van bepaalde jobsites makkelijk terug te vinden zijn in de zoekmachine.

Fiks is zo gebouwd dat de vacatures die ingeladen worden op ons platform ook door Google for Jobs opgepikt worden. Dit betekent dat jouw vacatures niet alleen op Fiks te zien zijn maar ook in Google ranken. Dit zorgt voor meer exposure naar studenten.

Voor bedrijven die in een Partner or Corporate abonnement zitten is het nu mogelijk om zelf studenten te benaderen. Deze functie noemen we ‘Vind Studenten’ en is beschikbaar in het dashboard.

Naast het feit dat studenten solliciteren op vacatures, kun je met Vind Studenten dus CV’s inzien van relevante kandidaten en als bedrijf het eerste contact leggen.

Bij Fiks weten we na een aantal jaar precies hoe een goede stagevacature eruit ziet. We hebben honderden vacatures voorbij zien komen. Sommige zien er top uit en doen het goed, maar sommige ook niet. Daarom gaan we met iedere stagevacature aan de slag.

We proberen ervoor te zorgen dat jullie stagevacatures zo goed mogelijk aansluiten bij onze studenten doelgroep. Zodra bedrijven een nieuwe stagevacature plaatsen in het dashboard, doen wij standaard de vacature-check voordat deze online gaat. Lees hier alvast onze stagevacature tips!

We zien een mismatch tussen ijverige studenten die vroeg beginnen met zoeken voor hun stage en bedrijven die veel later prioriteit geven aan het online zetten van hun vacatures. Dit proberen wij op te lossen door ons jaarlijkse abonnement en zo meer en betere connecties te kunnen realiseren.

Gebaseerd op ons onderzoek weten we dat studenten tijdens verschillende periodes op zoek gaan. Wanneer jouw vacature maar één maand online staat, mis je een aanzienlijk deel potentiële werknemers. Als compromis hebben we de prijzen relatief laag proberen te houden.

Daarnaast krijg je standaard een company page op onze website om een geheel jaar studenten te bereiken. Dit versterkt je employer branding en is een kans om open sollicitaties van goede studenten binnen te krijgen, ongeacht of jij al je stageopdracht uit hebt staan.

Het korte antwoord hierop: Fiks is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de student. Ondanks dat Fiks met een ‘no cure, no pay’ optie werkt, is Fiks geen recruitment agency of uitzendbureau. Fiks is een vacaturebank of job platform dat ervoor zorgt dat vacatures van werkgevers meer exposure krijgen naar relevante werkzoekenden. Hierdoor stelt Fiks werkgevers in staat om de vacatures sneller in te vullen. Echter ligt de verantwoordelijkheid van het selectieproces bij de werkgever zelf. Fiks zit niet in dit proces en beheert de relatie tussen werkgevers en werkzoekenden niet. 

Mocht een persoon nadat hij of zij is aangenomen slecht presteren of toch niet matchen met het bedrijf, dan zal Fiks geen plaatsing kosten terug betalen. Het bedrijf kiest er zelf voor na hun eigen selectie procedure dat de kandidaat geschikt is voor de stage, bijbaan of startersfunctie en daarom zullen wij geen vergoeding bieden van de plaatsing kosten.

Er zijn per jaar een aantal standaard startmomenten van stages. Het merendeel van de studenten begint in september en februari aan hun stage die ongeveer 20 weken duurt (zowel afstudeerstage als meewerkstage). Daarnaast is er ook een groep studenten die voor november en april een stage zoekt, wat meestal een meewerkstage betreft. Ten slotte is er ook vraag naar ‘summer internships’: korte meewerkstages tijdens de vakantieperiode.

Gebaseerd op ons onderzoek weten we dat de eerste studenten ongeveer een half jaar voor de start van de stage beginnen met zoeken. Al met al zorgt dit ervoor dat op elk moment van het jaar studenten op zoek zijn naar een stage.

Iron Brands van Stageplatform Fiks

Iron Brands

Co-founder

[email protected]

Wij optimaliseren jullie vacatures!

Vind jij het lastig om een sterke stagevacature op te stellen? Fiks to the rescue!

Waarom je vacature laten checken door ons?

✅ Vergroot de reacties op je vacature en neem sneller een stagiair aan

🚀 Onze huidige klanten markeren Fiks’ vacature optimalisatie als super waardevol

🤖 Optimalisatie op basis van data

Eenvoudig een stage voor bedrijven vinden

Als je op zoek bent naar een stage voor bedrijven, ben je bij Fiks aan het juiste adres. Bij ons kun je terecht voor allerlei verschillende soorten vacatures, van een stage bedrijfskunde tot een stage commerciële economie. Wij helpen om de geschikte student te vinden voor je openstaande vacature. Via WhatsApp brengen we student en bedrijf op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Fiks helpt niet alleen de student, maar ook bedrijven die een stagiair(e) zoeken. Je kunt eenvoudig de vacatures uploaden en een passend pakket kiezen. Vervolgens sturen we de vacatures naar relevante studenten via WhatsApp. Op deze manier vind je gemotiveerde en gedreven studenten die actief op zoek zijn naar een stage binnen de branche waarin je actief bent. Een stagiair(e) voor jouw bedrijf vinden gaat snel en eenvoudig via Fiks! Of je nu op zoek bent naar een meewerkstagiair(e) of afstudeerstagiair(e) voor bedrijven, Fiks helpt je met de zoektocht.

Stage voor bedrijven via Fiks

Fiks is opgericht voor studenten, door studenten en dat is terug te zien in onze persoonlijke werkwijze. We weten als geen ander dat het vinden van een geschikte stage een lastig proces kan zijn. Omdat de tools van universiteiten en hoge scholen niet altijd aansluiten bij de vraag van de student, hebben we stageplatform Fiks opgericht. Bij Fiks connecten we student met bedrijf, zodat beide partijen goed worden geholpen. Als je op zoek bent naar een geschikte stage voor bedrijven, helpen we je graag met het in contact komen met geschikte studenten. Zo kun je als bedrijf op een eenvoudige manier een student vinden die goed past binnen je organisatie. Benieuwd wat Fiks voor jouw bedrijf kan betekenen? Sluit dan één van onze jaarabonnementen af of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag met het fiksen van een stage voor bedrijven!