Stage lopen in het Engels: hoe vertaal je dat?

Wat is stage lopen in het Engels? Een vraag die jij jezelf waarschijnlijk gesteld hebt waardoor je op onze site bent uitgekomen. Wanneer je overweegt om een stage in het buitenland te doen of bij een internationaal bedrijf stage wil lopen, is taal een belangrijke factor waarmee je rekening moet houden. We zijn er niet alleen om je te helpen met het vinden van de perfecte stage, maar ook om je te voorzien van handige tips en inzichten. Dus, wat is de juiste vertaling van “stage lopen” naar het Engels? Het antwoord is “doing an internship.”

Stage lopen vertaald naar Engels 🇬🇧

Hoewel de term “stage lopen” misschien letterlijk vertaald lijkt te kunnen worden als “internship walking,” is dit niet het geval. In Engelssprekende landen zeg je “doing an internship.” In de Verenigde Staten is “internship” het gangbare woord. Maar let op: “stage” betekent “podium” in het Engels. Een cruciaal verschil om in gedachten te houden.

Het is ook cruciaal om te weten dat verschillende Engelssprekende landen uiteenlopende termen gebruiken voor stage-achtige activiteiten. In de Verenigde Staten is “internship” de algemene term. In het Verenigd Koninkrijk zul je vaker de term “work placement” tegenkomen. Voor degenen die een meer technische of gespecialiseerde route overwegen, is “apprenticeship” een term die je wellicht zult tegenkomen.

Stage lopen Engelse vertaling voorbeeldzinnen

Hier zijn enkele voorbeelden om dit te illustreren:

 • Nederlands: Ik ga stage lopen bij een marketingbedrijf.
  • Engels: I’m going to do an internship at a marketing company.
 • Nederlands: Hoe zeg je stage lopen in het Engels?
  • Engels: How do you say doing an internship in English?
 • Nederlands: Wat betekent stage lopen in het Engels?
  • Engels: What does doing an internship mean in English?
 • Nederlands: Hoe zeg je stage lopen in het Engels?
  • Engels: How do you say doing an internship in English?

Let op: het Engelse woord “stage” betekent “podium” in het Nederlands. Dus als je zegt, “I’m doing a stage,” zal men denken dat je gaat optreden en niet dat je een professionele ervaring opdoet.

Internationale stage lopen via Fiks

Of je nu droomt van een stage in Amsterdam of een internationale ervaring in San Francisco, Fiks helpt je graag bij je zoektocht. Wij bieden een breed scala aan stages, zowel nationaal als internationaal. Als je bijvoorbeeld een stage International Business zoekt waar je bij een internationaal bedrijf gevestigd in Nederland aan de gang moet hebben wij ontzettend veel keuze! Met onze gepersonaliseerde WhatsApp-service blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste kansen die passen bij jouw profiel en wensen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over taalbarrières of andere culturele nuances; wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent. Helaas werkt onze WhatsApp Service alleen voor stages in ons eigen land, maar niet getreurd, we hebben partners die jouw voorzien van advies voor een stage in het buitenland!

Stage lopen vertaald naar Duits 🇩🇪

Aangezien jij je duidelijk aan het oriënteren bent op een stage in een andere taal dan Nederlands, hebben we in deze blog wat meer vertalingen toegevoegd. Wellicht vraag jij je wel af: “Wat is stage lopen in het Duits?” of “Wat is stage lopen in het Frans of Spaans?“. Als je een stage overweegt in Duitsland of een ander Duitssprekend land, is “ein Praktikum machen” de juiste term. Dit is een universele term die wordt gebruikt in zowel bedrijfsinstellingen als academische contexten.

Stage lopen vertaald naar Frans 🇫🇷

In Frankrijk of andere Franstalige gebieden gebruik je de term “faire un stage.” Deze term is breed geaccepteerd in Franse bedrijfsculturen en onderwijsinstellingen. Hierbij zien we dat de Fransen dezelfde term voor stage gebruiken als wij in Nederland!

Stage lopen vertaald naar Spaans 🇪🇸

In Spaanstalige landen zou je zeggen “hacer una pasantía” of “hacer prácticas.” De term “pasantía” wordt vaak gebruikt in Latijns-Amerika, terwijl “prácticas” meer gebruikelijk is in Spanje.

Het is essentieel om je bewust te zijn van deze verschillen, vooral als je overweegt je stagehorizon te verbreden.

Conclusie

Daar heb je het: een diepgaande kijk op hoe je “stage lopen” vertaalt naar het Engels en andere talen. Het is meer dan alleen een kwestie van de juiste woorden kennen; het gaat erom voorbereid en geïnformeerd te zijn, zodat je de beste beslissingen kunt nemen voor jouw carrière. En daar is Fiks voor: om je te helpen bij elke stap van je stageavontuur.

Meer taaltips van Fiks met betrekking tot stage lopen? Altijd al afgevraagd of stage lopen / stagelopen allebei kan in het Nederlands? Of hoe schrijf je stagiair(e) en hoe gebruik je het op de juiste manier?