Log In

Don't have an account? Sign up now

Lost Password?

Sign Up

Stage Buitenland

Stage lopen in het buitenland

Een stage in het buitenland is een enorm avontuur. Je verhuist naar een nieuw land, leert nieuwe mensen kennen en komt in aanraking met een andere cultuur dan je gewend bent. Een buitenlandse stage regelen is best lastig en daarom hebben we op deze pagina het een en ander onder elkaar gezet voor je. Je zit waarschijnlijk met de vraag: “Hoe vind ik een stage in het buitenland?” Daar gaan wij bij helpen! Fiks biedt zelf helaas geen buitenlandse stages aan, maar we hebben wel goede connecties met bedrijven die je daar wel bij kunnen helpen. Die hebben we op deze pagina onder elkaar gezet. Wil je bijvoorbeeld je buitenland stage lopen in Spanje, Azië, Amerika, Australië of ergens anders? Dan zit je hier goed. Check here meteen het overzicht van onze partners die je helpen met je stage in het buitenland. 👇

giphy

Internationale stage

De internationale stage is erg leerzaam, omdat je volledig buiten je comfort zone gaat. Je gaat werken in een bedrijf waar ze waarschijnlijk geen Nederlands spreken. Dit is super voor je ontwikkeling van de Engelse taal. Misschien wil je wel je Spaans bijspijkeren, dan kun je stage lopen in Spanje. Tijdens je internationale stage ga je aan de slag met iets dat past bij je studie. Zo heb je bijvoorbeeld buitenlandse stages richting Marketing, HR of Finance. Je kunt terecht bij Startups in Amerika of bij grote multinationals met vestigingen in Thailand, Vietnam en Zuid-Korea. De internationale stage is perfect als je jezelf wilt uitdagen en aan je cv wilt werken. Het zijn namelijk altijd pluspunten als je een buitenlandse stage hebt afgerond en zo kun je na je studie makkelijker een baan vinden. Misschien wel in het land waar jij je internationale stage gelopen hebt!

Bedrijven die jou helpen aan een buitenland stage

In het buitenland stage lopen kan onwijs gaaf zijn maar het is ook belangrijk dat je alles ver van te voren geregeld hebt. Zo sta je niet voor verrassingen en zit je gerust in het vliegtuig naar je bestemming! Onze partners zijn bedrijven die je kunnen helpen aan een stage in het buitenland. Zij hebben hier al vele jaren ervaring mee en kunnen je alle Do’s en Don’ts vertellen.

Buitenland Stage in Afrika

Stage in Afrika

Hetanderereizen.nl 🇹🇿 🇿🇦

4exchange.nl 🇿🇦

Doingoood.nl 🇲🇼 🇰🇪

Travelunique.nl 🇲🇼 🇰🇪 🇹🇿 🇿🇦

Buitenland Stage in Australië

Stage in Australië en Nieuw-Zeeland

Abroad-internships.nl 🇳🇿 🇦🇺

Stagehuis.nl 🇳🇿 🇦🇺

Stagereizen.nl 🇳🇿 🇦🇺

Stage-Australia.nl 🇦🇺

Buitenland Stage in Indonesiê

Stage in Azië

Ae-internships.com 🇮🇩

Hetanderereizen.nl 🇮🇳

Stagehuis.nl 🇨🇳

Stageinazie.nl 🇲🇾

Purevolunteer.nl 🇹🇭 🇮🇩

Stage-asia.nl 🇹🇭 🇮🇩

YPI-Asia.nl 🇹🇼 🇹🇭 🇮🇩

Stagelanden.nl 🇨🇳 🇰🇷 🇯🇵

Bls-stagebali.nl 🇮🇩

Buitenland Stage in Frankrijk

Stage in Europa

Buitenland Stage op de Nederlandse Antillen

Stage op de Nederlandse Antillen

Buitenland Stage in Amerika

Stage in Noord-Amerika

Stage-usa.nl 🇺🇸

Buitenland Stage in Peru

Stage in Zuid-Amerika

Localdreamers.org 🇪🇨

Hetanderereizen.nl 🇪🇨  🇨🇴  🇵🇪

Buitenland Stage in Spanje

Stage in Zuid-Europa

Buitenland Stage Wereldwijd

Wereldwijde stages

Bied je stages in het buitenland aan en wil je in dit overzicht? Stuur ons een email.

Stage in het buitenland hbo

Veel hbo opleidingen hebben de mogelijkheid om wat credits te krijgen van school in ruil voor een afgeronde stage in het buitenland. Als je een stage in het buitenland zoekt vraag dus je stagebegeleider of de international internship office van school waar je terecht moet. Kijk dus ook zeker even op de website van jouw school hoe je met deze afdeling in contact kan komen. Soms heeft je school partners waarbij dit makkelijk gaat, soms moet je alles zelf zien te regelen.  Vaak moeten studenten die International Business studeren verplicht een stage buitenland afronden. Een stage vinden in Nederland is vaak al moeilijk, maar de stage in het buitenland is nog lastiger. Daarom hebben we een aantal partijen voor je verzameld die je gaan helpen bij het fiksen van je visum, het contact met het bedrijf en je woning in het buitenland. Scroll naar beneden en check de lijst! Mocht je na het lezen van deze tekst liever stage lopen in Nederland, dan helpt Fiks je graag! Fiks helpt je met het vinden van je stage door middel van onze unieke WhatsApp Service.

Afstudeerstage buitenland

Het kan ook zijn dat je een afstudeerstage in het buitenland zoekt. Voor school moet je voor je afstudeerstage vaak een afstudeeropdracht of afstudeeronderzoek doen. Dit onderzoek moet dan een internationaal karakter hebben. Door goed research te doen en wellicht klanten te interviewen van het bedrijf waarbij je je afstudeerstage buitenland doet kun je de vragen die je hebt opgesteld voor je onderzoek beantwoorden. Vervolgens lever je een mooi verslag in bij het bedrijf, zodat zij misschien een nieuwe markt kunnen betreden met de inzichten verkregen uit jouw onderzoek. Naast je onderzoek ben je waarschijnlijk voor een deel werkzaam in het bedrijf zodat je ook ervaring opdoet in een buitenlands team. Natuurlijk is er ook vrije tijd waarin je het land kan ontdekken en je kan reizen. Veel studenten regelen vaak dat ze eerder aankomen dan de start van hun buitenland stage of nog even blijven hangen in het land na hun stage. Zo heb je genoeg tijd om ook het land goed te kunnen ontdekken en je persoonlijk kunt ontwikkelen. Een stage in het buitenland is dus een super interessante optie als je van reizen houdt. Wij van Fiks hebben ook allemaal in het buitenland gewoond en weten dat je mega veel moet regelen voordat je kunt gaan. Daarom dus een cadeautje van ons voor jou: een mooi overzicht aan bedrijven die Nederlandse studenten helpen aan een stage in het buitenland!

But wait, there’s more! Tijdens je stage avontuur in het buitenland wil je natuurlijk goed in contact blijven met je familie en vrienden in Nederland. Hiervoor heb je internet nodig en voor een goede simkaart in het buitenland kennen wij de perfecte partij: GoSim. GoSim is een Nederlands bedrijf waarbij je super makkelijk een eSim kan bestellen en kan gebruiken in ieder land waar je maar stage gaat lopen. Een eSim is een simkaart die je gewoon digitaal op je telefoon wordt geladen; geen echte simkaart dus! Zo hoef je niet lastig te doen met simkaarten bestellen en ophalen ergens in een vreemd land. Ze bieden bijvoorbeeld eSims in Indonesië of eSims in Thailand of misschien zoek je wel een eSim voor heel Zuid-Oost Azië. GoSim heeft het allemaal. We gebruiken het zelf ook aangezien we bij Fiks allemaal remote werken. Would recommend 10/10 en hun support is super!